2 c00L 4 sch00L

2010-04-30 @ 08:52:17
åker in till skolan i två timmar.
hem med petra och linnea.
fix och greja
grillning

you're supposed to care

2010-04-29 @ 19:29:15
idag hade jag nog den jobbigaste fitness-träningen ever. körde stenhårt (höhö) i lite mer än en timme, och det räckte gott och väl. det var bara en massa styrka idag och jag svettades som en gris på en pinne över en eld, ni vet sån där som typ indianerna hade förr i tiden som de snurrade på och greja.

fick sluta tidigare, tack och lov, så hann med fyratåget. trots krångel med spårbyte och shit så kom jag iallafall hem hel och o-ren. så jag tog en fetinglång dusch och nu inväntar jag både pappa och frida, för att sedan fylla magen med antingen pizza eller kebab från silverbocken. är inget annat än värd en sån nu.

imorgon är det sista april, sista jävla april. vart tar året vägen?! jag hinner knappt andas så är det ju min 18-årsdag, kommer gå snabbare än blixten.
grillning, umgåsning, mysning och skrattning står på schemat med mina tjejer. klart bästa tjejerna, klart bästa.



+ några till.
- peter siepen. hihi

*

2010-04-26 @ 21:20:58


jag har gått med i EN sån ;pPpPPpPPp grupp. endast för att den är rolig. det gjorde jag innan jag skrev inlägget, innan allting spåra. no big deal mr/mrs anonym.

you can't play with a broken foot

2010-04-26 @ 21:16:39
var med om en liten läskig upplevelse idag utanför skolan. jag och mina vänner såg en man ramla av sin cykel mitt på ett övergångsstället. min första tanke var "shit vad pinsamt att ramla inför alla bilar" sen hörde vi honom skrika att foten var av. jag skrek till mina vänner att vi var tvungen att hjälpa honom. så vi gick dit, såg foten, petra höll på spy och svimma. en tjej la en väska under hans huvud och hans egna ryggsäck under hans fot. eller det som skulle vara hans fot...

där stod vi, fyra chockade tjejer och tre kvinnor, och såg på mannens vänstra fot. den hängde under smalbenet och pekade rakt ut åt vänster. den var alltså vriden åt helt fel håll och hade brutits av vid fotknölen ungefär. det hela gick till så att när mannen fick grönt lyse så skulle han ta sats och cykla över vägen, hans sadel lossnade och hand damp rakt ner i backen, och måste ha satt sig på foten eller något liknande.

en kvinna ringde ambulansen så vi stod kvar och väntade tills den kom. den stackars mannen skulle iväg och hämta sitt/sina barn på skolan just då, så han fick ringa och säga till att han inte kunde komma, konstigt va? nej inte direkt. när ambulansen kom så tackade ambulanspersonalen oss alla så jättemycket för hjälpen, det gjorde även mannen, och vi traskade iväg chockade. detta blir en händelse jag sent kommer glömma. det var så himla overkligt.

nobody said it was easy

2010-04-20 @ 22:22:09
hittade en jättebra skiva hemma idag, så jag tog på mig träningskläder och körde lite aerobics här hemma. kan säga att det blev svettigt! så himla skönt att man kan göra sånt hemma faktiskt, kostar ingenting och det ger nästan lika bra resultat. nu ska jag även skära ner på godis och chips och sånt, och bli smal igen!

tro det eller ej, så var jag smal när jag gick i åttan. jag skulle väl inte påstå att jag är tjock nu, men det finns ju överdrivet mycket hull som bara är onödigt. och som ska bort! ingen fråga om saken. det ska bort! bort bort bort. vet att jag kommer må så mycket bättre sen :) både inombords och utombords.



en liten hjälpreda jag satt upp på mitt rum, så det är de första jag ser när jag vaknar, och det sista jag ser innan jag somnar. hej beach 2010, hejdå alla andra överdrivet-mycket-hull-år!

naked juice bar

2010-04-20 @ 18:20:47
efter skolan idag drog jag och petra ner på stan och provade på "naked juice bar" eller naked djungel bar som vi säger ;) iallafall så tog jag en smoothie med mango, ananas, kokosmjölk och massa annat gott. både nyttigt och gott är det! helt otroligt hur det kan vara. synd att det ska vara så dyrt bara.


sen har jag hittat en jacka jag ska köpa. den kostar 499:- på lindex. hur fin som helst! ska försöka låna pengar av någon så jag kan köpa den nu, är så trött på att ha vinterjacka i detta vårväder. blir liksom lite varmt..

hej hopp

 fridas fina redigering.

that is not enough

2010-04-19 @ 23:23:03
var ute med min barngrupp idag, lekte lite lekar och fikade massa gott. väntade i ockelbo två timmar på tåget, tur att frida gjorde mig sällskap i iallafall en timme, annars hade jag väl ruttnat. åkte hem, somnade på soffan (ovanligt..), käkade mat och så slänge jag i en tvätt. så nu ska jag gå och hänga den. sen kan jag lägga mig :) har lagt in en liten del av en ljudbok på min ipod, så ska börja lyssna på den nu. imorgon är det skola igen, som jag längtar....


this shit is killing me!

2010-04-18 @ 22:28:05
ni kanskse har sett på facebook att alla har börjat med en ny grej? det är de "älskade" grupperna som slutar på ;pPPpPpPPpPpPPp och som är allmänt irriterande. till en början kanske det var en rolig grej. och vissa grupper och sidor var faktiskt roliga och fick mig att skratta. men som vanligt ska allt spåra och hela facebook är någon tävling om vem som kommer på den roligaste gruppen som slutar på ;pPPpPpPPpPpPPp.

jag förstår inte riktigt meningen längre. varför kan man inte bara låta det vara en rolig grej? :o nu är det bara sjukt irriterande och jag hatar dom grupperna. ett exempel på hur det kan se ut:


tycker ni verkligen att det är så roligt? jag tänker inte gå med i en enda sån här grupp, jag äter hellre korv! och då är det illa mina vänner ;) så, släpp dom där grupperna nu och kom på något roligare.

tack

det tysta ekot är av ett slag för sig

2010-04-18 @ 00:45:50

tystnad är magiskt
den förtrollar mig
förtrollar mig bort i något jag inte kan behärska
något jag inte har kontroll över
ibland säger tystnad mer än tusen ord
ibland har tusen ord ingen betydelse
jag är förtrollad
bortförd till en värld i tystnad
en tystnad som säger tusen ord
en värld utan bekymmer
förtrollad
jag blundar för det en blind kunnat se
vi alla blundar
vi alla är förtrollade
förblindade
tystnad är magiskt
den förtrollar oss
får oss att blunda
förtrollade
vi alla är förtrollade
magiskt


2010-04-17 @ 21:55:17

it's like you're stuck

2010-04-17 @ 21:51:11
pappa, jag och frida fick en liten impulsidé för oss igårkväll att åka till stockholm, så idag runt lunchtid så tog vi bilen och brassade iväg mot huvudstaden. väl framme så käkade vi lite mat, kollade på tv och massa annat tråkigt. skjutsade mamma till en bloggträff på söder och köpte med oss thaimat hem. blev en promenad med elvis och nu har vi kollat på wildkids och körslaget. (frida är lite besatt av wildkids, haha)

nu ska vi kolla på film och äta lite chips. imorgon väntas hemfärd!


saker jag gör

2010-04-16 @ 15:58:36
  • plockar hårstrån - jag brukar ta bort lösa hårstrån som sitter på tröjor, filtar, bord, främmande människor, ofrämmande människor, hundar, lyktstolpar. ja you name it! det är nog en av de mest irriterande sakerna jag vet.
  • fixar gardiner - det låter konstigt, men om gardinen hänger fel, och att det kanske är en buckla någonstans, då är oftast jag där och fixar till det. haha
  • kollar i kylskåpet - när jag har tråkigt går jag till kylskåpet, öppnar dörren och står och inspekterar vad som finns där, jag tar sällan ut någonting att äta, utan jag kollar bara. det upprepas oftast många gånger om dagen.
  • somnar - somnar nästan alltid när jag kollar på film, oftast om jag är med någon kompis. då är det mycket lätt att jag sluter ögonlocken.
  • rapar - ibland högt som en gammal karl. inte världens fräschaste, men man måste!
  • msn - på msn måste jag matcha min visningsbild med färgen på ramen man får beroende på vilken status jag har för tillfället.
  • är rädd - för åska! sjukt rädd, lägger mig i sängen och lyssnar på musik. hihi
  • mer - vet att det är mer, men kommer inte på nu :) får fylla på om jag kommer på mer saker.


ingen vill veta var du köpt din tröja

2010-04-13 @ 23:25:04

s to the o to the v to the d to the a to the g to the s !

ja nu är det dags att sova, orkar inte med bloggen idag. det gjorde jag inte igår heller. för mycket som händer runt omkring så jag glömmer helt enkelt bort bloggen. vill inte lägga ner för mycket tid på den just nu. återkommer snart, kanske fortare än vad jag själv tror.


rest in peace

2010-04-12 @ 14:00:51
världens bästa, roligaste och underbaraste idrottslärare jag någonsin har haft, gick bort i fredags. skänker mina tankar till hennes familj, och beklagar deras förlust.

hon var en fantastisk människa, som alltid hade humöret på topp.



carpe diem - fånga dagen,
du vet aldrig om det kan vara din sista.


elfte april tvåtusentio tjugotvå och femtiofem

2010-04-11 @ 22:55:43
idag har jag varit hängig, mycket hängig. låg ute på altan och halvsov på förmiddagen och lite in på eftermiddagen, det var ju så skönt i solen! var tvungen att ta någon paus ibland för det blev så himla varmt, sommarvärme nästan! skulle bli ännu bättre väder imorgon så det blir svårt att klä sig då :) lite senare in på eftermiddagen så bakade jag och frida en äppelpaj, den blev supergod! blev man mätt en dag till iallafall.

och petra, ber om ursäkt för att jag var "otrevlig" idag på telefon, men jag var inte helt 100% pigg då.

nu ska jag försöka bli trött och sen tagga inför en skoldag! det ska ändå bli skönt på något sätt. känns bra att komma in i sina rutiner igen, bara åtta veckor kvar nu!


noomi rapace - lisbeth salander

2010-04-10 @ 22:23:28
jag tycker inte hon spelar bra teater alls. jag kollar på andra filmen av millenium nu, andra delen av flickan som lekte med visas på ettan, och noomi är inte jättebra om jag ska vara ärlig. hon är för stel och tom på något sätt. hennes roll är egentligen en ascool individ, som hade varit hur bra som helst om en bättre skådespelare gjort den rollen.

nu påstår jag ju inte att hon suger hästballe, menar bara att filmen hade blivit så mycket bättre med en bättre skådespelare. eller skådespelerska kanske man säger.

vad tycker ni?


it's the guy on the left

2010-04-10 @ 17:15:13


you're not fully dressed without a smile

2010-04-10 @ 12:21:36
jag har kanske kommit på varför jag är sjuk. det kanske är pollen som spökar? jag är ju faktiskt allergisk mot det. eller så är det helt enkelt en vanlig förkylning. men så länge jag inte lider så överlever jag ju, men om det blir värre så kommer det bli jobbigt för mig. jag blir ju så sur när jag inte mår bra, och det är inte bra.

någon som vet om pollen är på gång nu?


it's no good at all, to see yourself and not recognize your face

2010-04-09 @ 23:30:31

dagens händelse var en biltur till ockelbo, pantade flaskor och burkar + införskaffade lite mat. förutom det har jag bara legat på soffan och ruttnat. vill inte göra det resten av lovet, så jag har bara två dagar på mig att ändra på det. har bestämt mig för att jag ska hitta på någonting imorgon, trots att jag börjar bli sjuk :)

hasta la vista


another boring list

2010-04-08 @ 21:36:10
Bästa veckodagen: fredag eftermiddag och lördag
Humör: överspeedad
Favoritgodis: måste vara lakrits
Är det nåt du absolut inte äter: all sorts korv
Kläder just nu: jeanstights och tjocktröja
Musik just nu: filmmusik
Favoritsaft : jordgubb eller petras mammas egengjorda svartvinbärssaft!
Dagens längtan: sommarlov
Hur många kuddar sover du med: 6 st tror jag
Spelar du nåt instrument: lite piano och lite gitarr
Dagens frisyr: utsläppt sen uppsatt
Kommer du ihåg din första kärlek: tvek
Har du några homosexuella vänner: yeah
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: otrogen?
Ser du på kärleken som ett misstag: no
Bio eller promenad: båda, beror på sällskapet
Dagens borde: borsta tänderna
Dagens  fundering: hur det kommer bli med sommarjobb...
Snarkar du? hahah jaaaa
Rädd för insekter? no
Det här är jag bra på: vara lite wierd ibland
Vad vill du jobba som? reseledare kanske, eller musikalartist!
Chips eller godis? chips helst
Skriver du dagbok? räknas bloggen?
Har du tatuerat eller piercat dig? Var nånstans? har hål i öronen
Hur många syskon har du? 1 stycke syster, hon räcker
Är du rädd för blod? men nej
Anser du att du är stark? skitstark, pippi långstrump och bamse i samma människa liksom, kan inte bli bättre
Röker du? ne
Snusar du? ne
Använder du knark? 24/7
Kaffe eller te? te
London eller Paris: london kanske
Favoritfärg: svart, blå, grå... typ
Född: gävle BB 1993!
Nationalitet: svännä

one way or another, i gonna find you

2010-04-08 @ 21:00:34
hemresan gick jättebra, alla tre sov längst bak i bussen så resan gick ju ganska fort om man tänker så ;) när jag kom hem så packade jag upp väskan, gosade med hunden och käkade en pizza. dock kändes det inte så bra att äta pizzan samtidigt som jag kollade på biggest looser, men det finns väl värre saker man kan göra. nu ska jag, ida och frida ha film-maraton och kolla på en massa nostalgifilmer.


hemfärd på g, sitter på busscentr

2010-04-08 @ 13:05:05
-a1fe254426f6fbcf9f9a9e3bbfd0f5b.png

Kolla varifrån!

hemfärd på g, sitter på busscentralen med favoriterna och har det bra. untz untz untz


bilder från onsdag

2010-04-08 @ 11:10:11
såhär såg 7 april ut för oss, i bilder:


















vart en riktig bildbomb! men det är roligare än massa text ;)

det regnar här i stockholm idag, not

2010-04-06 @ 21:30:26

resan har hittills varit hur bra som helst! den startade tidigt imorse, 7.06 om jag ska vara exakt. bussen till stockholm avgick 8.30, tog tunnelbanan hem sen drog vi och bowlade, satt ute på balkongen i 1½ timme, käkade massa god mat, och till sist tog vi en promenad.

den var det roligaste på länge. varje gång det åkte en skåpbil förbi (som för övrigt var samma skåpbil!!!) så sprang jag och linnea för livet och gömde oss. petra hann inte riktigt koppla att vi sprang in i skogen, så hon fortsatte rakt fram. tillslut kom hon in i skogen till oss, tacka gud för det! 

många bilder än så länge;









womanizer oh womanizer oh you're a womanizer baby

2010-04-05 @ 23:50:18

när jag och frida sjöng den låten för pappa så blev han helt chockade hur vi kunde sjunga det där. lite småroligt tycker jag! haha.

men iallafall, jag har nästan allt klart för imorgon.

-tunnelbaneremsa
-nycklar till lägenheten
-busspengar
-kläder
-väska
-smink
-locktång
-pyamasbyxor
-bästa vänner
-mamma
-slipper lillasyster

kommer inte på mer nu så jag säger godnatt!


där står pojkarna på rad, de visslar och ler, trugar och ber

2010-04-05 @ 16:58:15

här hemma i skogen packas det för fullt. nu är det inte långt kvar tills det är tisdag, och stockholmsresan! jag har alltid haft problem med att packa, enda sedan jag var liten. jag glömmer alltid saker, och det är inte en grej utan det kan vara fem saker som jag helt glömmer bort. en sak jag nästan ALLTID glömmer är tandborsten, kanske det som är viktigast med allt man behöver ha?

nu ska jag ju "bara" hem till mamma så där har jag det mesta redan. det är bara kläder och smink och sådant dylikt jag behöver ta med mig.

PETRA OCH LINNEA, VI LÄR HA ETT SNACK IKVÄLL OM VAD VI SKA TA MED OSS. O-KÅ?



mina älskade armband!
det flätade och de helvita armbandet är dock trasiga och bortkastade. det tredje lever kvar efter två års tid och jag har det alltid på mig. jag har dock flätat ett nytt armband, och ska köpa ett nytt vitt i sommar. det är så fräscht!


komm und hilf mir fliegen

2010-04-04 @ 22:28:02
(kom och hjälp mig flyga)

ja så betyder den rubriken ja. så kan ni en mening på tyska sådär, hejsan hoppsan! har inte orkar blogga de senaste dagarna, på grund av att jag inte har någonting att skriva om numera.

kan ju berätta att jag åker till stockholm på tisdag med de bästa tjejerna jag har.



vi ska bara ha det massa mys, gå på stan och må underbart. sen kommer jag hem till tråkiga snön igen. har nämligen hört att det inte är så värst mycket snö kvar i stockholm.

jag och petra ska vara ascoola med rullväskor. kommer starta en ny trend med dom tror jag ;) eller hur?

ni ser, jag kan inte ens skriva ett sammanhängande inlägg längre. herre min ge, jag får skärpa mig nu!



bilder från dagen

2010-04-02 @ 14:44:55






den största fisken vägde 6.2 kg och drogs upp av min farbror :)

i'm like a bird

2010-04-02 @ 07:45:09
så nu ska jag gå ut på sjön till pappa och co och angla lite med dom. har iallafall inget bättre för mig här hemma, helt ensam. hörs!


silverbocken

2010-04-01 @ 00:15:42
skrev ett fint inlägg men glömde publicera. good. gör ett nytt försök.

silverbocken i lingbo har gått och blivit pizzeria. och grymt gott var det må jag säga! lite lustigt att vi endast har en pizzeria här, ingenting annat ;) är fortfarande mätt efter den kebabtallriken, men känner mig på något konstigt sätt hungrig igen.. wierd.
skrev samhällsprov på tio minuter idag, gick som det gick. fattar ingenting hur mycket jag än anstränger mig. annars rullar skolan på.

såhär ser pizzerian ut:



väldigt tjusig!