packning

2010-06-23 @ 13:31:49
fick sluta jobbet vid lunchtiden, åkte hem och fixade det sista inför resan. har packat klart handbagaget, och funderar på om jag verkligen inte glömt något. annars får jag väl köpa det jag glömt i grekland. väskan får väga 20 kg men min väger bara 9,4! haha fattar inte hur man kan fylla en väska till 20 kg faktisk, och dom ska faktiskt höja det med 3 kg i oktober, herre min ge.

nu ska vi göra klart ännu mer och låsa väskorna, sen åker vi till gävle på 7-årskalas och vid åttatiden ikväll far vi till stockholm, och 02.00 arlanda. sen lyfter vi.

nu fick jag ont i magen också, tjangoling svejs



thailand 2006

no one

2010-06-22 @ 22:19:49

middag

2010-06-22 @ 16:47:14
ska dra iväg på middag hos farfar nu, hoppas det blir god mat! men vi brukar alltid få så god mat när vi är där så det är nog ingen fara att vi får något som inte smakar bra (vilken lång och jobbig mening detta blev). när jag kommer hem ska jag duscha och göra mig fräsch, baka en kaka till jobbet imorgon och packa klart det sista! tjingeling

stressovich

2010-06-21 @ 22:45:32
sov ca. 3 timmar inatt, sen jobbade vi fram till klockan 2, åkte in till stan och var där till klockan 7, tvättade kläder, letade fram resväskor och pass, började packa och prova lite kläder.

det låter inte så stressigt, men hujedamig vad jag inte har någon koll just nu! vet ingenting, bara slänger ner lite kläder och annat jox i resväskan just nu. kommer nog inte hinna packa så mycket imorgon för vi ska på middag hos farfar, och på onsdag drar vi på 7-årskalas sen stockholm.

åh herregud..... jag åker utomlands på torsdag!!!!!!!!!!!! lalalalalalallalalalalal



kommer sakna denna lille prins

bröllopsyra

2010-06-20 @ 22:50:19
fredag: trubadur på atalanta med frida, petra och linnéa. gick till wij trädgårdar en sväng och kollade på genrep av artistgalan. rockade loss till you're the voice med joakim cans och vindarna viskar med roger pontare. cyklade hemåt runt klockan 12 kanske, somnade gott i petras soffa.

lördag: skulle gå upp klockan 6 men det spöregnade så vi sov en timme till. fixade iordning oss och drog iväg på bröllopsfrukost med direktsändning av radioprogrammet "ring så spelar vi" och melodikrysset. åkte hem en sväng och packade inför kvällen, cyklade till malin och lämnade packningen. gick ner till wij igen och kollade på bröllopet, mycket vackert! och stämningen kunde man ju inte klaga på direkt. så himla coolt när daniel sa "JA!" och 2000 pers jublade och applåderade.
kollade på artistgalan vid klockan 6 sen drog vi hem till malin, hamnade tillslut på plan och sen cyklade vi hemåt lite efter 02.00. var hemma 02.40 och då var det tack och godnatt!

söndag: vaknade upp hos petra och så kom mamma och göran och hämtade mig. åkte till ica och köpte chips, tog tåget hem, cyklade hem pappas cykel från station, kollade på film, sov i någon timme, åt chips och käkade hamburgare. nu måste jag duscha, borsta tänderna och sova. för imorgon är det jobb och shopping på schemat!



bananas are for monkeys

2010-06-17 @ 19:00:01
nu är hälften av jobbdagarna klara. iallafall av de bestämda dagarna! kommer säkert jobba mer när vi kommer hem från grekland och så. idag har vi varit utomhus precis hela dagen och fixat med gräsmattan, hur skönt och jobbigt som helst. imorgon ska vi städa för det ska vara firmafest där på lördag, så då måste det vara fint ;) jobbar tre dagar nästa vecka sen åker vi till grekland, kunde inte längta mer.



nu ska vi åka och lämna min cykel i ockelbo, svejs


låtsas som att det regnar

2010-06-16 @ 17:26:52

tredje dagen på sommarjobbet. har haft någonting att göra hela tiden så det har faktiskt varit jätteroligt! vi började med att tvätta två bilar, en utav dom på insidan också sen fick vi köra lite truck (asroligt, haha) och så fick vi äran att vara utomhus i det fina vädret, fixade med stenplattor och rensade ogräs emellan dom. efter lunch fortsatte vi med trädgårdsarbetet ett tag sen fick vi hjälpa pappa med att lasta kedjor i stora lådor. det var astungt! så nu har man byggt på sig lite muskler ;) 

inte nog med det så sprang jag ca. 4 km idag, så hade träningsvärk idag. men jag kämpade på ändå, till och med så att svetten rann tillslut! 



frida var kass, jag var kung.


andra dagen

2010-06-15 @ 16:46:53
idag har vi städat (igen) kontor, bastu och duschar, sovrum och ute i verkstaden. det luktade så himla gott där så man kunde nästan tro vi var på ett parfymeri eller nå och inte en verkstad. haha! så packade vi kolor i påsar som ska ut till kunderna, vi fick smaka om vi ville, men det kändes taskigt. tvättade sängkläder och när dom torkat bäddade vi sängar.
 
efter ett tag blev vi VÄLDIGT rastlösa, och då kom pappa med förslaget att vi skulle städa en bil. sagt och gjort så gjorde vi det, både invändigt och utvändigt. frida rockade loss med högtryckstvätten så imorgon är det min tur att vara rockstjärna.



frida in action och med båda fötterna på jorden.

du får stå kvar

2010-06-15 @ 16:38:44


världens bästa föräldrar

2010-06-14 @ 21:54:22

sommarjobb

2010-06-14 @ 19:51:19

Idag har jag jobbat mellan 7-16. Vi putsade fönster, dammtorkade ÖVERALLT, gjorde rent element och torkade golv. Det var sjukt jobbigt! Men det är värt pengarna - dock vet vi inte hur mycket vi får än, men vi ska nog ta reda på det imorgon så vi vet vad vi har att kämpa för.

Imorgon ska vi nog städa inne vid bastun och duscharna, städa bilarna och tvätta av dom, så vi blir nog sysselsatta en dag till! Skönt att vi bara jobba till nästa onsdag, för på torsdag åker vi till Grekland! Vilken belöning vi får liksom.



Där är jag i havet. Ååååååh längtar!!


makaroner

2010-06-13 @ 20:27:25
en knasig vän och jag hade en konversation på msn nyss



han har nog inte alla indianer i kanoten idag.

och jag är där

2010-06-13 @ 16:51:30
vaknade halv tre idag, det är inte okej! då hade jag sovit i ca 12 timmar i sträck, helt galet. men då borde jag vara lagomt utvilad tills jag ska jobba imorgon. det är också galet, att jag ska jobba! jag och frida börjar på kilab imorgon, och jobbar denna vecka och halva nästa vecka, sen åker vi till grekland! och hur galet är inte det då? hela det här inlägget är galet.... gaaaleet!


studentfest

2010-06-13 @ 00:57:45
åkte på studenfest till thomas runt halv fem tiden, fick välkomstdrink och sen vart det dags för mat. jag åt rådjur för första gången i mitt liv, och gott var det! lite senare blev det tårta och ännu senare massa chips och gott. sen åkte jag och frida hem med farfar så kommer väl pappa snart hem tror jag. han sa en timme, men det kan lätt bli mer ;)





mysig kväll

FY FAN VA DU ÄR BRA!

2010-06-11 @ 15:56:22
hade skolavslutning idag, lika värdelöst som förra året. haha! fick betyg - lägger upp bild sen - och så sa vi hejdå till en massa treor (hallelujah) och så åkte vi till borgis och kollade på studenten. fikade lite innan vi åkte hem. får se hur kvällen slutar.

grattis underbara kusin till din student!



kolla så fin han är då!

i'm flying without wings

2010-06-10 @ 22:34:09


när solens strålar värmer

2010-06-10 @ 18:47:46
såg att jag inte hade bloggat på ett litet tag så jag slänger in ett inlägg nu.
har varit himla mycket på sistone. t.ex. en skolavslutning i tisdags då min kusin gick ut sjätte klass. och efter den tog jag tåget in till gävle och träffade linnea en sväng sen sov jag hos moster.

vaknade lite efter sju igårmorse och drog iväg till ockelbo på en till avslutning då min lillasyster gick ut nian. blev fika hos farmor efter det och så åkte jag med pappa hem. mamma kom och hämtade mig så skjutsade vi syster till stugan där hon skulle vara med massa kompisar. vi åkte in till gävle igen och hälsade på min andra moster. gosade med hamstern och sånt, mysigt värre!

idag vart det fika på BF, sen stan med de söta tjejerna. åkte hem och solade i några timmar. blev väl kanske lite brunare.

IMORGON SLUTAR JAG TVÅAN OCH DÅ BLIR DET PARTY MED TJEJERNA. love you!


papegoja

2010-06-08 @ 16:24:53

för att göra en halvlång historia kort så kan jag berätta att vi träffade på en papegoja idag på tåget hem. han satt på ryggstödet bakom mitt huvud och glodde på mig. haha trodde han skulle attackera mig! en kompis matade papegojan med en vindruva och så satt han och höll i den med ena foten och åt innehållet i vindruvan och spottade ut skalet på mig och min kompis. haha så skön! björn var den enda av oss som hann och vågade hålla i fågeln:



björn till vänster, alex i mitten och sam till höger :)


นอนหลับฝันดี

2010-06-07 @ 00:34:58
imorgon åker jag in till skolan tidigt och är med linnea som sällskap på hennes bildlektion, sen blir det till att städa hela barn- och fritids lokaler. jättekul verkligen medans treorna spelar brännboll och har kul. snart är det våran tur.

men nu: sova



älskar min pyamaströja. hihi

nationaldagen 6 juni

2010-06-06 @ 11:32:29
det är helt galet att det redan är nationaldagen! tycker inte ni det? allt går så himla fort. jag och linnea satt och pratade om att åka utomlands nästa sommar, och då slog det mig att vi har tagit studenten då, studenten! helt sjukt är det.

hoppas ni får en bra nationaldag :)
ps. gårdagen var den bästa på länge. tack elina!


blunda, ta ett steg

2010-06-05 @ 15:36:00
har precis duschat, smörjt in kroppen i alla möjliga salvor och lotion, och så jag ska föna håret nu snart sen cykla hem till elina och så fixar vi oss och drar vidare på 40-årsfest.
vi ska cykla dit, så himla mysigt och somrigt att cykla tycker jag. svårt att veta vad jag ska ha på mig, men det ligger ute i skogen och där finns det myggor, så får bli leggings kanske och skjorta. eller nåt... ett riktigt i-landsproblem känner jag.



och nu har dom här busarna börjat gått över vägen igen, dryga, söta, stora, läskiga djur.

sol

2010-06-05 @ 12:28:50
ligger ute och solar nu, men tog en liten paus för det vart så himla varmt. lära dricka lite vatten och så :) tror jag ska äta lite lunch också och ladda inför kvällen.

puss

härligt!

2010-06-04 @ 22:10:09

cyklade iväg med pappa på fotbollsmatch - lingbo mot åmot, såklart vann lingbo med 1-0. dock var det en förjävla dålig match och jättetråkig att kolla på. ville hem i halvlek, men ville samtidigt se hela! hände inte speciellt mycket under 90 minuter, vilket gör amanda astner rätt uttråkad och hon får myror i brallan.

på lördag är det
bortamatch mot ockelbo, då är det viktigt med vinst kan jag lova!


gammal bild från match i älvkarleby -09.


priset vi betalat

2010-06-04 @ 16:43:42


kloka ord

2010-06-04 @ 16:38:08


ja frida, jag snodde det från din blogg.

hello, it's sunshine cleaning!

2010-06-04 @ 09:43:42
(med världens smile)

sitter i skolan nu, har gjort det snart en timme. har inga lektioner fram till klockan 11.20 kanske? drygt och skönt på samma gång. har hunnit med att få reda på slutbetyg i idrott: VG - gaaaah så nöjd! och så har jag städat ur skåpet, hade massa skrivblock kvar sen ettan? jätte nödvändigt kan man tycka.
men idag är det ingen bra dag, för jag sov över ganska rejält imorse. vaknade en kvart innan jag skulle åka och då hade pappa tydligen väckt mig en massa gånger, kroppen och huvudet har nog tagit sommarlov redan.

PLUS att jag har en sån jävla mensvärk så jag vet inte vart jag ska ta vägen. ünderbart, verkligen, tack.


ännu mer plugg och sånt

2010-06-03 @ 19:52:36
har börjat skrivit mitt fördjupningsarbete om klimatfrågor nu. det är hur tråkigt som helst men det måste göras, så lika bra att göra det så fort som möjligt så jag slipper göra det när vi börjar i höst.

(har inte fattat att jag börjar tredje året på gymnasiet efter sommaren, det är helt sjukt ju!)

pappa ska snart ut och springa, då tänkte jag passa på och duscha medan han är borta, och kanske fortsätta plugga. fast jag har nästan pluggat så det räcker och blir över på en vecka. jätteolikt mig faktiskt!




just i skrivandets stund ser jag ut såhär. och mitt plugg ser ut sådär. hej å hå luden tå

JAAAAAAAAAAAAAAAA

2010-06-03 @ 15:38:03
jag är så himla glad!! har haft en ig-handlingsplan från individuella valet bild och form. jag gjorde klart allting idag, ungefär sista dagen jag hade på mig, och jag klarade det! så nu har jag höjt mig från IG till VG! det enda tråkiga är att mina teckningar är borta... så det var ren tur att min lärare hade så bra minne så hon kom ihåg vad jag ritat :) iiiiih



ps. längtar till sommarjobbet v.27 - våfflor med sandra. förra sommaren fick vi denna underbart gulliga text i gästboken av susanne och lennart, underbara människor! fick även ett smycke av dom :) hihi

it's in my head, in my head

2010-06-02 @ 22:49:47
tur att dagen har varit bra. skolan är sjukt skön nu, trots att vi pluggar! konstigt hur det kan vara... spelade brännboll på idrotten, kung som jag är så varvade jag, och mitt lag vann båda gångerna, peace.
nu ska jag kolla siktafilmen, om jag hittar på den. sen sussa, nighty night alla coola.

ps. jag har huvudvärk, inte o leka med ska ja tala om

do you feel this burnin' desire?

2010-06-01 @ 22:48:49

har ju i mina tankar försökt komma på något vettigt att skriva i bloggen. men jag tror att det är lite för dött i mitt liv just nu för att jag ska kunna kludda ner någonting. har hunnit med en sväng till valbo, träffat lite kompisar och såklart varit i skolan. som för övrigt har varit hur roligt som helst de här två dagarna! har inte gjort något som varit tråkigt, fast det borde nog varit det egentligen.

jag är sugen på en hård, kall och saftig tomat. g'natt



en mycket fundersam amanda den 2/9-09.