btw

2010-02-28 @ 13:15:35
jag har namnsdag idag. maria amanda elisabeth astner.
ba'satt ni vet

kalas på g

2010-02-28 @ 13:13:37

ska snart åka iväg till farmor och lasse på kalas, och idag är det lasse som fyller år. hoppas jag får nå gott fika för jag är superhungrig. farmor gör världens godaste smörgåstårta så får hoppas på att det blir en sådan idag. för övrigt så mår jag fina fisken, längtar efter mamma och göran, spelar gitarr, sjunger och är allmänt trött på allt. precis som det ska vara i tonårslivet. hiyaah



fy bubblans vad fint det skulle sitta med en subway-macka i handen nu. kärlek


orkar inte

2010-02-27 @ 18:44:12
jag orkar inte blogga just nu. har ingenting speciellt att skriva om men känner på samma gång att jag måste uppdatera denna blogg lite. var in till valbo en sväng idag med pappa och marie, de köpte en platt-tv och jag köpte två baströjor (svart och vit), armband och ett par jeansleggings. när vi kom hem satt jag och frida och plinka lite gura och sjöng. nu har jag spränghuvudvärk och är hungrig för att jag inte ätit någonting idag + att jag bara vill sova.

usch, kollar på 16 and pregnant nu på mtv, så jäkla sorgligt program. trodde inte jag kunde gråta såhär mycket till ett tv-program någongång. men nu är det bevisat.


evacuate the dancefloor

2010-02-26 @ 23:26:40

torsdag: var i skolan, sen stan med petra och linnea. käkade god mat innan det blev dags för modevisning på spegeln, de gick så bra så för mina tjejer. vi fick überbra platser längst fram också. det var toppen!
fredag: var i skolan till klockan tolv, åkte till ockelbo med fritidseleverna och så redovisade jag och felicia om gotan, gick hur bra som helst. lekte lekar i 1½ timme där, planerade lite sen skickade jag iväg dom vid klockan tre, och då var det hårdkörning på hög nivå. skottade en massa snö, fixade med singstar-rum och hej å hå vad mycket som skulle hinna göras. hann till och med ringa och beställa fem familjepizzor mitt upp i allt. iallafall så kom det rätt många barn på discot idag, var superroligt och absolut någonting vi kommer göra igen! garanterat. är helt slut i kroppen, så jag tänkte sova nu så jag kanske är lite pigg imorgon iallafall. g'natt


jag skrattar idag

2010-02-24 @ 22:12:33
idag finns det mycket som har gjort mig glad. mest av allt några av mina vänner som fått mig på bättre humör, det behöver jag. varje fint ord stärker mig just nu. nu är det bara torsdag och fredag kvar på denna vecka, sen kommer sportlovet. det efterlängtade sportlovet. sen får vi se efter det om jag åker till mamma någon dag, saknar mamma. göran. fiskarna. stockholm (konstigt nog) ja allt.

och jag är superglad över att jag fick  VG på mitt naturkunskapsprov, så himla stolt över mig själv att jag klarade det över huvudtaget. hihihi bäst. puss på petra som också fick VG.

och puss på alla mina andra vänner, ni är bäst.

lite creepy bild men det får man bjuda på ibland.


dagens

2010-02-24 @ 20:44:08

Humör: först ledsen, sen glad, trött och sur och lycklig. hah
Problem: om jag skulle åka skridskor eller inte
Kläder: jeanstights, vit kofta och halsduk
Plus: ben & jerry och hångelspel med tjejerna
Minus: minusgraderna, dock har det varit väldigt fint efter lunch! soligt och faktiskt varmt, helt otroligt.
Frisyr: uppsatt baconflott
Planer: skriva lite samhällskunskap, sen sova
Drog: vännerna
Dagens måste: fördjupningsarbetet
Saknad: mamma

Ser fram emot: lov och sen mammavecka, förhoppningsvis.


less

2010-02-24 @ 08:11:27
jag är less. men det var väl ingen direkt nyhet för tillfället. ikväll får jag iallafall träffa mina underbara, bästa småtjejer så ska vi kolla på film på bioduken och käka massa snacks. och så blir det hårdkörning med att träna in dansen tills på fredag, då vi ska visa upp den på discot. imorgon ska jag kolla när mina andra favorittjejer (sofie och felicia) när de går modevisning på spegeln! mys mys. nu orkar jag inte skriva mer. så jag slutar. herrå


mamma

2010-02-23 @ 20:57:51
såna här dagar behöver man sin mamma. jag gör det idag. lovar att jag inte kommer kunna sova inatt. känner att tårarna är på väg att komma, och jag vet inte ens varför. allt känns plötsligt så himla jobbigt och tungt. min mamma är bäst när det gäller tröst, hon säger alltid rätt saker vid rätt tillfällen.
för att må lite bättre så ska jag umgås med mina vänner i skolan de sista dagarna, de är också bäst. bäst. sen har jag lov en vecka, och då hoppas vi på bättre tider efter det. nu ska jag ta mig en dusch eller nå och skölja ur mig lite negativitet, om det nu är möjligt.

jag älskar dig mamma


we were'nt born to follow

2010-02-23 @ 18:38:38
måste säga att jag lever för musik numera. tänk om vi inte hade haft radio, instrument eller någon annan form av musik. undra hur vi människor skulle leva då? för det är iallafall hälften av befolkningen på jorden som har med musik och göra, vissa som spelar i stora band, vissa i mindre band och vissa använder musik som t.ex. att lyssna i sin ipod eller sitta och lyssna på radion. själv så hade jag inte klarat mig utan musik, det är nog panik när det är slut på batteri i min ipod. dagarna blir så himla mycket tråkigare. tänk på sommaren, vad hade man gjort utan musik då? när man träffar några kompisar och grillar, vad ska man ha som bryter tystnaden? musik. svaret kommer alltid att vara musik! music is a lifestyle. och jag kommer alltid att brinna för det. varesig jag kommer stå på scen själv, eller vara på sidan av den - så kommer jag alltid att brinna för musiken lika mycket. oavsett.




taggar

2010-02-23 @ 12:54:12
nu taggar jag och mina kära vänner till engelskaprov och naturkunskapsprov. åh jag orkar inte med skolan längre, på riktigt! vill bara ta ett år off och ladda upp och sen komma tillbaka och ta studenten. är det för mycket begärt????

vaken

2010-02-23 @ 07:59:55
nu har jag äntligen vaknat! trodde det inte skulle gå men gibzon och elvis kom och kröp upp i sängen, så himla söta så man smälter. nu ska jag välja kläder, sminka mig och platta lite hår. sen bär det av till skolan, så får vi se hur proven går idag då - har prov i naturkunskap och engelska, usch! blir en sen dag idag också, slutar 16.35 så är hemma 18.00 ungefär. jobbigt! nu måste jag sätta fart, höres snakkes hejdaaa.


hon är flickan från det blå

2010-02-22 @ 22:38:51


showkidz

2010-02-22 @ 21:06:20
ja det stavas så, med z. och det är bland det roligaste jag vet just nu. perfekt medicin i detta tråkiga väder. tjejerna är alltid så glada och fulla med energi varje gång vi träffas (en gång i veckan, tycker det är för lite!) och det är så himla underbart. de har så mycket de vill få ur sig, och kan knappt sitta stilla och vänta på deras tur att få prata. så himla gulliga så det smäller om det! jag som ledare känner mig ruggigt stolt när de kommer till våra träffar och säger att de till och med slutat på basket för att de ska kunna fortsätta komma och showa.
har lärt ut en dans till dom nu till en låt på 40 sekunder, och de klarar den nästan bättre än mig. det får mig att bli ännu mer stolt som ledare, och tänk att de bara går i fjärde klass.
jag skulle kunna skriva i evigheter om dessa små filurer, men det skulle ni inte orka lyssna på. så jag slutar här och bloggar igen senare om jag orkar. har en hel trave med läxböcker = två prov imorgon.


sverige!

2010-02-22 @ 08:16:58
sverige vann sin match mot finland. yihoo!


en tidig måndagsmorgon

2010-02-22 @ 08:02:26
då sitter amanda astner och kollar på en av OS roligaste sporter - hockey. sverige möter finland och vi leder med 3-0, fint! en sak som är mindre fint är att det är -28 grader ute, minus tjugoåtta grader ute!!!! och jag som trodde att våren var på gång, långnäsa på mig där säger jag. helt sjukt att man ens får ge sig ut när det är så här kallt, de borde stänga alla skolor! iallafall polhem, så man kan få stanna hemma. det är ett under om jag överlever denna dag. annars så ska ni veta att jag diggar er. starkt.

och gud, om du finns - så önskar jag mig lite sol och sommar nu. ger du mig det så ska jag tro på dig i evigheters evigheter. i promise.

blogg.se

2010-02-21 @ 22:47:23
ni kan ta er i stjärten. har försökt loggat in här på bloggen för att skriva av mig lite, men det tar naturligtvis flera timmar innan man kommer hit, och då har jag såklart glömt vad jag skulle skriva! så nu går jag och lägger mig, för sen ska jag upp klockan sex och kolla på hockey. yeah

en själ i två kroppar

2010-02-21 @ 20:13:57
har varit ute i snön och gjort av med lite energi. har flera meter med snö utanför huset, så det var asnice att gå ut där och simma runt lite bland snöflingorna! och det var inte så kallt då heller, kände sig som en kung där. haha kungen bland snökristaller och snöflingor, och såklart galna hundar som inte hade lust att leka med varandra och blev helt hyper när jag och frida dök ner i snön.
sen var jag och frida ut igen efter ett tag och knäppte lite kort på varandra, vissa kort blev bra. men det fanns inte jättemånga denna gång som blev lyckade. sen spelade vi gitarr och sjöng, har lärt mig bubbly på gitarr nu, hur glad som helst - ett steg i precis, exakt rätt riktning!


en av alla dagens bilder.


oh romeo, where do you have your juliet?

2010-02-21 @ 09:52:50
jag har vaknat, ätit min medicin (tycker jag är jäkligt kung på att komma ihåg den alltså, har en tendens till att glömma sådant väldigt enkelt) och nu sitter jag bara i min säng och slappar. idag blir väl också en sån dag när man sitter inne och inte gör någonting på grund av vädret. sitter och kollar runt lite på spotify om man hittar några nya, schyssta låtar som jag inte hört alls, eller som jag inte hört på länge - och så dyker den här halvgamla låten upp! grymt konstig text måste jag säga, men ändå skön! hörs senare mina vänner och ovänner.


melodifestivalen

2010-02-20 @ 21:41:55
min personliga åsikt om den, är att ballader inte passar in. observera INTE. det är så jäkla segt att sitta och lyssna på såna i tre minuter när det är tävling. det är då man somnar liksom. jag gillade "kom","heaven or hell" och "doctor" mest ikväll - och elin lanto måste vara den snyggaste tjejen jag sett på länge. tänk om man hade hennes utseende, då hade man levt livet gott må jag säga!


this is my drug, it's my medecin

2010-02-20 @ 16:02:31
jag käkar ju penecillin just nu som ska få bort urinvägsinfektionen. ska äta två stycken varje dag i sju dagar. så har ätit två stycken redan, började igårkväll :) känns så himla skönt att få behandling så fort som möjligt! har riktigt ont fortfarande, men ändå så är det bättre. och det är ju bara bra att det går framåt! hade det gått bakåt så skulle jag ta livet av mig, typ. vill inte ha ont längre!



och så var det de här med snö..

2010-02-20 @ 13:01:00
jag är verkligen trött på denna snö just nu. känns som att det snöar 24/7 och i min värld är det inte okej! nu vill jag ha sommar, och jag tror att de flesta håller med mig om den saken? hade det varit sol och blå himmel hade man ju iallafall kunnat varit ute, tagit en promenad eller något. men det går inte att göra det när det snöar och blåser såhär.
jag tycker att hela sverige ska få sig en fetingpåse med godis och lite varm choklad när det är sånt här väder. det fixar du va reinfeldt?
hoppsan, tårta till frukost. knas


med handen på hjärtat

2010-02-19 @ 16:21:26

är så glad att jag har mina vänner. de gör liksom mina dagar till guld. ingenting kan få mig att vilja byta ut dem mot någonting annat i hela världen. ni vet vilka ni är. puss


hej doktorn

2010-02-19 @ 07:23:16
åker snart till farbror doktorn. sen ska jag försöka hinna med ett tåg till skolan som går halv nio, annars får jag åka en timme senare. och det skulle ju vara lite segt. missar fitness (yes) och så har jag bara en lektion för den naturkunskapen är inställd. skööönt.
och nu är det såhär, att man ska inte ha kissat på 2,5 timme innan man kommer till doktorn. och jag har en rutin på morgonen att toalettbesöket är det första jag gör. snacka om att jag vill till doktorn nu ;) haha helt sjukt.

jaja nu ska jag sluta babbla. smell u later!


godnatt

2010-02-18 @ 23:06:09
jag ska bli en bättre människa. en glad och uppmuntrande tjej. jag ska börja sköta skolan bättre, typ plugga mer och sådant dylikt. minska ner på godis och skräpmat (i wish i could) och börja motionera mera.

nu vet ju alla att det här inte kommer gå. men låt mig drömma. godnatt

ingenting är omöjligt för den som inte behöver göra det själv

2010-02-18 @ 20:32:20
har hört att tranbärsjuice ska vara bra mot urinvägsinfektion. så har druckit det hela dagen. kanske det äckligaste jag någonsin druckigt. men vill man må bra får man lida pin, typ. ska iallafall till doktorn imorgonbitti klockan 8 och ta prov och få se om jag får penecillin. så har jag bara en lektion i skolan, jag och felicia ska jobba med våra brats. grymt. men åter till juicen, när jag dricker den så känns det som om tungan förvandlas till en tvättsvamp, sjukt äckligt! tänk om den kunde smaka som bravos apelsin/äppeljuice - vad världen skulle vara underbar då.
ska pina i mig det sista glaset tranbärs-skit för dagen och så vill jag att ALLA går med i min och eriks grupp på facebook "Vi som älskar att reta personer vi vet blir irriterade" sen är jag nöjd. mätt och belåten kommer jag iallafall bli efter namnsdagsfikat vi ska ha för syster min. 

 

DET HÄR BEHÖVDE JAG

2010-02-18 @ 09:38:39

♥♥♥♥


:(

2010-02-18 @ 07:39:10
kämpa amanda, kämpa.
det enda sättet.

VI HAR INGENTING ATT FÖRLORA

2010-02-17 @ 21:34:12
men jag vill förlora. förlora kampen mot skolan för jag orkar verkligen inte mer. helt deppo idag, vet inte hur många gånger jag ville dö idag (inte ordagrant då..) och när jag somnade på bussen till ockelbo idag så grät (?) jag i sömnen. hur sjukt? måste ju vara skolans fel iallafall. har säkert prov imorgon också. apa

plus urinvägsinfektion på det. häääääärligt


PALLA

2010-02-17 @ 08:25:53
jag orkar ingenting. ingenting och ingenting. är heeeeelt slut i huvudet och kroppen och allt. förstår inte hur jag ska orka 1½ år till i denna skola. i helgen när jag var hos mamma så ville jag bara stanna där i någon vecka. slippa undan från allt slit ett tag. dock är det konstiga att jag knappt vet vad jag har att göra i skolan och gör allt i sista sekunden. men det kanske inte är bara skolan som tynger mig - VAD ÄR DET FÖR JÄVLA SKITVÄDER? här har man gått runt och varit skitglad för att det äntligen blivit liiiiite varmare ute. och vad händer? det börjar såklart snöa igen. gaah döda mig. långsamt.


YOU ARE MY LIGHT IN THE DARK, THE BEATING IN MY HEART

2010-02-16 @ 21:34:56
och jag pallar inte blogga. men det kanske ni redan märkt. har varit hemskt off denna helg och måndag tisdag. sånt ni får leva med. har ju faktiskt ett privatliv jag med, fast man inte kan tro det! var t.ex. på bio igår med sofie, vi kollade på farsan och fyfan vilken kunglig film. har aldrig skrattat så mycket på en bio någongång tror jag :) vart supermätt av alla chips och popcorn + 3 liter läsk ungefär. mormis och lelle hämtade mig och så satt vi uppe till 00:15 ungefär, då vi tvingade lelle i säng.

hej vilken röd tråd det vart i det här inlägget. men har ja nåt i ögat eller? intressekramp förstår ja. hej hej blåbär nu ska jag se klart småstadsliv. LUGNA SÄÄÄ


GLAD ALLA ♥-DAG

2010-02-14 @ 12:13:14
ja så var den dagen här igen. jag som inte har någon pojkvän tycker att denna dagen är lik alla andra dagar. rätt exakt likadan. men int' är ja bitter int'. mamma fixade frukost åt mig och så kollar jag på OS. rätt mysigt ändå det kan jag tycka. åker hem klockan fem ikväll och så blir det hårdkörning i skolan i en vecka, sen blir det äntligen helg igen. det måste ändå vara det bästa gud kunde komma på? helg alltså, underbart!



men glad alla hjärtans dag på er kära bloggläsare! ♥


SMÅSTADSLIV DEL FYRA

2010-02-14 @ 02:11:54
spola fram till 2:50. finns inget som är mer kungligt än detta! hahahah. har ont i magen för att jag har skrattat så mycket. tur att jag hade någon att skratta med iallafall :)


DET BOR EN ANNAN I MIN KROPP

2010-02-14 @ 02:04:35
ungefär såhär ser jag ut i håret nu. lite suddig bild men det får gå ändå :)


HÅR

2010-02-13 @ 11:01:08



syns inte så bra. men det kommer bättre bild sen!


TRETTONDE FEBRUARI

2010-02-13 @ 10:58:42

mamma la i lite slingor i mitt hår igår. så nu är det liiiiite ljusare. me like. ska lägga i flera senare så det blir ljust till sommaren. blir toppen. idag ska jag bara vara hemma och slappa. är hängig - känns som om det börjar bli en vana nu..? och resten av familjen ska ut på en shoppingrunda. mot kvällen blir det melodifestivalen på tv och thaimat.




ONE THING THAT MAKES IT ALL COMPLETE

2010-02-12 @ 23:40:08
idag har jag haft den sämsta dagen i världshistorien. ingenting har gått som det skulle och jag är bara allmänt trött och irriterad på allt. 98% av mig säger att jag ska ta en vecka off från skolan och vara hos mamma, och de andra 2% säger att jag ska sköta mig. men palla. blir så trött och ledsen på mig själv. att jag inte har kraft nog att ens vilja gå till skolan. inte för att någonting har hänt, utan för att jag helt enkelt inte har någon ork. somnade nästan på studiebesök, var även nära på naturkunskapen och så somnade jag i badkaret nu när jag badade. sånt som bara amanda astner lyckas med. hualigen, vill bara åka iväg och aldrig behöva återvända. så känns det just nu. ska deppa lite nu och kanske sova en skvätt på det. ciao



A BROKEN HEART CAN'T BE THAT BAD

2010-02-11 @ 21:35:21

"build up your confidence, so you can be on top for once"

en utav de bästa raderna som någonsin existerat på denna grönblåa snurrade planet. lyssna på denna låt, lovar att minst hälften av er kan låten redan, och resten har bara hört den. men se till att lär er denna rad, ni kommer leva länge på den. och glöm inte att det var JAG som sa det.

nu till någonting helt annat - jag ska berätta lite konstiga, normala och annorluna saker som jag tycker om eller brukar göra. typ. (kan säga att jag fyller på den senaste listan också) men här ger jag er en till liten lista;
-jag älskar bensinlukt - kan kanske ha någonting med att göra att mamma gillade att lukta på den lukten då hon hade mig guppandes i magen. kan vara så.
-
jag gillar att ha träningsvärk - mja det är sant, det gör ont. like hell ibland. men det är ändå rätt skönt på något sätt, att få bekräftat att man rört på fläsket. right?
-jag tar aldrig första tallriken i matsalen - iallafall inte när jag ska äta min dagliga vaniljyoughurt. man vet ju aldrig om de tallrikarna som står överst innehåller mer spottloskor än diskmedelsbubblor.
-jag älskar att träna - men är för lat för att göra det. huh?
-jag kan tugga på samma tuggummi från att jag vaknar tills att jag somnar - äckligt? nä gott som fan.
-
jag kan slicka mig själv på näsan - KUNG
-
jag sjunger jämt i duschen - är jag ensam sjunger jag högt. så huset lyfter. lovar.
-
jag städar aldrig mitt rum - bläääääääää. (jo det gör jag, men det är långt emellan gångerna)

nu orkar jag inte mer. men kommer jag på nå mer så fyller jag på. so long!


saknar paradiset.


OH IH OH AH AH CHING CHING WALLA BALLA BING BING

2010-02-11 @ 09:10:59

har elsäkerhet med peddo-håkan nu. och ja - det är endast ett smeknamn som jag och mina polare använder. och han kommer inte få lida av det. om han nu inte läser min blogg, och om du gör det håkan som ber jag så hemskt mycket om ursäkt för det. gillar ju dig. vet du väl. jag och petra gjorde ju klart uppgiften på en kvart så nu måste vi vara hans favoritelever. annars blir jag ledsen i naveln.


ser även ut att bli en lång dag idag. glömde träningskläder så blir nog till att sitta på sidan och kolla på fitness idag, när man egentligen vill vara med och fitta sig lite. men så kan det vara ibland. life's a bitch, then you die. var det någon liten fågel som viskade i mitt öra förrut. hej och hå!




BUT IF THE STARS WILL SHINE FOR YOU..?

2010-02-10 @ 22:02:47
har en otroligt envis känsla inom mig som säger att jag borde lägga mig under täcket och kolla på säsong fyra av oc. nu är ju dock frågan om jag orkar kliva upp, gå fem meter och borsta tänderna eller om jag ska sitta kvar här ett tag till och se dum ut. det sistnämna alternativet lockar mest för stunden faktiskt. känner mig som en fågelholk och bara glor. men man måste ha såna dagar också. faktiskt.

såhär snygg var malin, linnea och jag i kungsberget idag. känns som att gårdagen måste upplevas igen. mina tjejer är absolut det bästa jag har. guld, silver, diamant - släng er i väggen, mina tjejer är värd mer än så!



MASSA PEACE, MASSA LOVE OCH MYCKET KUNGSBERGET MED BF!

2010-02-10 @ 18:30:48

äntligen hemma från en dag i kungsberget med mina kära klasskamrater, kompanjoner, champinjoner. vi har haft det strålande och inte en enda utav oss bröt något ben! även fast vissa utav oss gjorde vurpor som heter duga. slog rekord i hamburgarätning med hela fyra stycken hamburgare! herre min jesus vad gott det var.

andra saker jag hann med och göra idag;
- flörtade med liftvakter, eller de flörtade med oss
-åkte tre stycken i en minipulka
-blev igenkänd av en kvinna innan jag hann kliva in genom dörren
-såg minst en riktig snygging
-fick syn på dogge doggelito, dock på långt avstånd så det räknas inte. egentligen.
-ätit, som sagt, fyra hamburgare. jag upprepar, fyra hamburgare!
-andats in apbajslukt på cafeterian, då någon tyckte det var roligt att micra en cola flaska så den exploderade och smälte. väldigt roligt. ass-holes.
-hittat en love åt min gifta lärare. en skoterpöjk.

och massa mer som jag inte orkar räkna upp. listan kan göras flera mil om jag så vill det. men ja vill int'. luktar illa gör jag också. svett, grillrök, hamburgare, tåbira (pira?) och plast. förstår om ni vill gosa med mig nu. kul för fridas grabb att se hennes syster såhär vid middagsbordet. han gillar nog mig skarpt.





MAYBE IF I'D TOLD YOU THE RIGHT WORDS, AT THE RIGHT TIME

2010-02-09 @ 23:00:36
nu taggar jag morgondagen, väldigt mycket. har letat fram täckbrallerna nu och en annan jacka. så nu är det bara den varma oboy'en kvar att fixa, sen är jag fit for fight eller ready to rumble. orkar inte vara ordentlig längre i bloggen och börja meningar med stora bokstäver, det är för jobbigt. så ni får stå ut eller leave my blog. för mig kvittar det faktiskt. skriver mest för min egen skull, och att jag ska komma ihåg. kan ju faktiskt vara lite kul sen när man blir äldre och kan kolla tillbaka vad man gjorde när man var 17 år.

jag har också bestämt mig för att minska ner på godis. ska endast äta vid speciella tillfällen, men försöka hålla mig till lördagar endast. dock får jag ju äta glass och kakor och så. men just lösgodis och sånt. lite jobbigt i skolan med tanke på att vi har två kockar precis där, men man måste kämpa!

jag och min fina vän i somras. då vi grillade på näsbacken med massa andra söta tjejer, som slutade med brännbolls-spelning på gäveränge. en mycket trevlig kväll!





THAT'S JUST TOTALLY SWEET

2010-02-09 @ 14:37:33

Är hemma idag också och vilar upp mig. Imorgon gäller det att ha all kraft som finns i hela världen, då jag och mina tjejer utmanar ödet och ska åka slalom (dock barnbacken, men vi kommer rocka ändå) i kungsberget. Ska bli sjukt roligt. Känns som om jag måste leta på ett par täckbyxor annars blir det nog kallt om benen.




Kan inte sluta titta på bilderna jag hittade igår. Kommer inte ihåg någonting ifrån dem, men det är ändå sjukt roligt att kolla. Och se hur man har utvecklats.

Kollar på O.C säsong fyra nu, måste vara den bästa serien. Vet att jag sagt det förrut. Men jag har inte ändrat åsikt riktigt än. Och kommer nog inte göra det heller.


NU SKA JAG DÖ

2010-02-08 @ 20:02:58
peace out




JAG SKA FÅNGA EN ÄNGEL

2010-02-08 @ 13:11:56
Jag har ju varit på kurs i helgen på Tollare folkhögskola i Stockholm, därav den otroligt dåliga uppdateringen. Tänkte berätta lite snabbt om vad vi gjorde där.

Fredags: åkte från gävle 17.02, tub till slusses, buss till Tollare. Anlände 20.00. Fick nyckeln till rummet, samlades och körde lite namnlekar fram till klockan nio, då det blev fika sen fick man gå och lägga sig.

Lördags: frukost klockan åtta, dans i en timme. Ska visa er en video sen! Skitcoolt blev det, tycker jag som inte har dansat sedan jag var liten. Dansade till en mix av Michael Jacksons beat it. Och så gick vi igenom hur man bygger upp en dans och hur man lär ut dans. Fick sedan en dansuppgift vi skulle arbeta i grupp med. Fick en låt, och så skulle vi hitta på en dans till den låten. Min grupp fick "jag vill bo i en svamp" och den dansen blev faktiskt riktigt bra! Så den ska jag nog lära mina småtjejer. Jobbade fram till 23.00 ungefär. Sen blev det tack och godnatt för oss.

Igår: frukost klockan åtta, redovisade dansuppgiften vi hade. Sen pratade vi lite om teater, så fick göra några övningar. Vi sjöng även lite sånger, en väldigt fin låt som heter våren är på gång. Avslutade med lite lekar och fick lite matrial. Även ett kursintyg. Hur bra som helst! Åkte två från tollare, 15.28 från Stockholm, träffade mamma på konserthuset - kalas hos moster - hemfärd. Somnade som en stock.

Idag: är hemma från skolan och är sjuk. No good med tanke på att vi ska till kungsberget på onsdag, vill inte missa det!

Bild på lunchen vi fick i lördags. Potatisen var kanske den godaste jag ätit. Kände mig som Håkan i Sunes sommar och bara käkade potatis tillslut. Haha! För övrigt var faktiskt maten äcklig rent ut sagt, ingenting som man serverar ett gäng hungriga ungdomar kan jag tycka.


HAHA HOPPSAN

2010-02-04 @ 23:36:58



Kollar statistiken det sista jag gör innan jag lägger mig, hoppsan Kerstin.

amanda


TIO SAKER DU INTE VISSTE OM MIG

2010-02-04 @ 23:28:18
  • Jag är född 1993 men går andra året på gymnasiet i Gävle. Många som fortfarande påpekar det, och anledningen till det får ni fråga min kära mor om, men är inte säker att hon vet heller varför det är som det är.
  • Jag älskar att stå på scen och uppträda, men är dock väldigt blyg inför redovisningar och liknande, väldigt konstig blandning kan jag tycka?
  • Jag är en gottegris så det skriker om det. Är alltid sugen på godis eller någonting annat sött, smälla i mig en chipspåse är inga problem. Men nu ska det slutas med sånt!
  • Jag funderar på att flytta söderut när jag tagit studenten. Antingen skåne eller så blir det utomlands som gäller. Har en liten vilja till att utbilda mig till reseledare.
  • Jag vantrivs hemma ibland. Mer ofta nuförtiden. Det märks att jag blir äldre, och behovet av att bo med förälder är inte lika stort. Det kan gå mig på nerverna att vara hemma!
  • Jag har bestämt mig för att ta tag i min vikt, och träna mer - äta mindre onyttigheter. Jag tycker trots allt att det är skitroligt att träna, trots att det är jobbigt eftersom jag har sämst kondition i Sverige.
  • När jag tar studenten är jag utbildad fritidsledare.
  • Mitt självförtroende är nog det sämsta som finns, men jag jobbar på det. Och för varje dag som går så tror jag att det har stärkts med en gnutta - vilket är helt okej.
  • Jag är fascinerad av andar och spöken, tror stenhårt på sådant och skulle gärna vilja ha förmågan att kunna prata med dem!
  • Om jag skulle välja ett ställe på hela jorden att tillbringa resten av mitt liv på, skulle det bli Thailand.

Fick inspiration av lillasyster att skriva en sådan här lista, ska komma på roligare saker att skriva till en annan gång. Typ att jag har ett födelsemärke stort som omkretsen på ett glas, runt ett vanligt litet födelsemärke eller att jag kan slicka mig själv på näsan.



amanda


DANCING THE WHOLE WAY HOME

2010-02-04 @ 22:16:52
Nu är jag riktigt taggad inför morgondagen. Lämnar gävle 17.02 och då börjar resan mot Stockholm och show/danskursen - både jag och Mathilda är sjukt taggade, så jag tror det kommer bli en galet rolig helg. Hoppas det kommer många dit så man inte ser ut som ett fån :)



HE-HEJDÅ!

amanda


IT TAKES A FOOL TO REMAIN SAIN

2010-02-04 @ 10:03:09

Hemma från skolan idag, känner mig helt mör i kroppen och huvudet värker så jag kan börja gråta när som helst för att det gör så ont. Tror att det var massagen igår som satte igång allt i min kropp, eller någonting i den stilen. Ont som fasiken gör det iallafall. Så det blir att ladda upp inför imorgon, är lite nervös faktiskt! Men jag tror att det kommer gå bra, har ju fått vägbeskrivning och allt så det är nog ingen fara.



amanda


MIN MORMOR ÄR SÅ KLOCKREN

2010-02-03 @ 23:17:09
Satt och pratade lite idag under middagen. Mormor börjar berätta om någon telefonförsäljare, så sa hon att det hade ringt en stockholmare till henne som pratade så att hon inte förstod vad han menade. Citerar:

"så när någon telefonförsäljare ringer, och man inte förstår vad som säger ska man säga nej nej nej nej nej, men jag sa ja! och så pratade han om nå storlekar och då sa jag large. Så nu prenumererar jag på herr-kalsonger."

Hon fick sedan skicka iväg ett mail om att de aldrig mer får skicka ett par kalsonger hem till henne.


Massagen idag var ungefär det bästa som kunnat hända mig just nu. Rekommenderar alla att ta sig tid och boka ett besök hos en massör, kommer inte bli besviken - det lovar jag. Hade alltså helkroppsmassage (rygg, baksida ben, fötter, armar, framsida ben inkl. ansikte) och det tog verkligen död på mig. Var ändå rätt så pigg men när jag satte mig på tåget hem kände jag hur klen jag var. Får se om jag stannar hemma från skolan imorgon och vilar upp mig inför fredag, då jag ska på kurs i stockholm.

So long, sleep tight.
amanda


I COULD EVEN GROW A MOUSTACHE FOR YOU

2010-02-03 @ 14:06:47
Har precis åkt skridskor, hej isprinsessa. Gick rätt hyggligt bra och bilder hamnar på facebook ikväll, eller imorgon. Finns väl en del rätt fina bilder på mig och mina vänner. Nu sitter jag och har samhällskunskap, ska göra något fördjupingsarbete som jag inte förstår någonting utav. Hej IG. Efter skolan hämtar mormor mig så följer jag med henne hem så får vi se om jag orkar med massagen idag, har så ont i huvudet så kanske måste vila upp mig lite inför kvällen, då vi ska ut och äta på restaurang.

Måste även tillägga att jag har världens bästa spelningslista på spotify. Lyssna och ha det bra.
PS. Min lärare har inte druckit sitt te idag, så han är på lite dåligt humör. HEHE vad tokigt.

amanda

ÅH FAN

2010-02-02 @ 22:58:58



Intressekramp i lilltån.

amanda


NEJ, INGEN SÖRJER NÄR DU DÖR

2010-02-02 @ 21:45:54
Har gjort lite småändringar på bloggen nu, lagt till dagens namnsdag, nedräkning till Grekland och någon besöksruta - som jag tvivlar lite på om jag ska ha eller inte. Men den fyller ju ut lite plats iallafall, så det var ju rätt bra. Annars är jag rätt nöjd med min blogg för tillfället. Den är lite mysig på sitt sätt. Dock är ju inte innehållet så jättebra men det får ni leva med.

Det blev lite shopping idag också, köpte två tröjor och ett armband. Väldigt nöjd. En chockrosa tröja och ett mintgrönt linne. Finfint.

Imorgon ska jag på helkroppsmassage i Sandviken, om det inte blir imorgon så lovar jag att ja kommer strunta i den där massagen. De har krånglat för mycket med det nu så jag orkar inge mer.

Och så har jag ont i tänderna.



amanda


I HAD THE TIME OF MY LIFE

2010-02-02 @ 09:37:44

Har nyss haft naturkunskapsprov. Gick käpprätt åt helvete. Men sånt är livet. Får jag IG så kn jag ju alltid göra om det på eftermiddagen. Har en till lektion då. Men åkte in tidigt eftersom jag var hos tandläkaren och spände tandställningen, börjar se tydliga resultat redan nu och har bara haft den i tre månader. Helt sjukt hur det kan fungera ändå tycker jag. Men hej oktober 2010 - hollywoodsmile!



amanda

 


EVEN IF THE SKY IS FALLING DOWN

2010-02-01 @ 19:57:15
Idag är det en liten deppdag. Vet egentligen inte varför men det känns bara som så. Skolan var ändå helt okej. Har världens bästa vänner så jag kan egentligen inte må dåligt i närheten av dem. Nu är det ju inte så att det är dom som gör att jag har en deppdag, nej. Men alla människor har såna, utan någon som helst anledning. Kan bero på att jag har prov i naturkunskap imorgon, eller för att jag är trött på snön.

En kompis tipsade iallafall om en jäääääävligt bra låt om jag får säga det själv. Tänkte dela med mig av den till er, så ni också får höra den. En mix av USA:s topplista 2009.

Jag tycker att den är ruggigt bra. Kommer nog bli en låt som spelas mycket i sommar runt om i världen. Ruggigt skickligt av han som gjort den i alla fall. GRYMT!

amanda